Γερμανία: Ο ΥΠΕΞ Χάικο Μάας καλεί να οργανωθούν κινητοποιήσεις εναντίον του ακροδεξιού εξτρεμισμού

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019, 02:45
Γερμανία: Ο ΥΠΕΞ Χάικο Μάας καλεί να οργανωθούν κινητοποιήσεις εναντίον του ακροδεξιού εξτρεμισμού

Έκκληση να οργανωθούν διαδηλώσεις εναντίον του ακροδεξιού εξτρεμισμού, κατά το υπόδειγμα των εβδομαδιαίων κινητοποιήσεων στις οποίες συμμετέχουν πολλοί νέοι για να απαιτήσουν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, απευθύνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο Χάικο Μάας, με άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild.

«Ίσως η χώρα μας να μη χρειάζεται μόνο τις "Παρασκευές για το Μέλλον", αλλά και μια Πέμπτη της Δημοκρατίας», γράφει ο Μάας, στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), στο άρθρο αυτό που δημοσιεύεται λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του Χριστιανοδημοκράτη πολιτικού Βάλτερ Λούμπκε, που η αστυνομία πιστεύει ότι διαπράχθηκε από έναν ακροδεξιό.

Για τον Μάας, η δολοφονία του Λούμπκε θυμίζει «τη σειρά δολοφονιών που διέπραξε η νεοναζιστική οργάνωση NSU».

«Γερμανία 2019. Ογδόντα χρόνια μετά την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι πολιτικοί γίνονται και πάλι θύματα ακροδεξιών τρομοκρατών. Λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων», αναφέρει στο άρθρο του ο Μάας.

«Πρέπει επιτέλους να κατονομάζουμε την ακροδεξιά τρομοκρατία ως τέτοια», τονίζει ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών. «Υπερβολικά συχνά γίνεται λόγος για "μεμονωμένα περιστατικά" όταν διαπράττονται επιθέσεις από την ακροδεξιά», συμπληρώνει ο Μάας και προτρέπει τους Γερμανούς «να δείξουμε ότι είμαστε περισσότεροι από τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές και τους αντισημίτες. Ακριβώς όπως οι διαδηλωτές στο Βερολίνο και σε πολλά άλλα μέρη».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019, 02:46