Γερμανία: Εφικτά τα ταξίδια το καλοκαίρι στο εξωτερικό, λέει ο εντεταλμένος της κυβέρνησης για τον Τουρισμό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, 14:13
Γερμανία: Εφικτά τα ταξίδια το καλοκαίρι στο εξωτερικό, λέει ο εντεταλμένος της κυβέρνησης για τον Τουρισμό

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι εφικτό να ταξιδέψει κανείς για διακοπές σε χώρες του εξωτερικού -ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί σε κάθε περιοχή- , δήλωσε ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Τόμας Μπαράις.

Σε συνέντευξή του στους τηλεοπτικούς σταθμούς RTL και ntv, ο κ. Μπαράις τόνισε ότι, αν εντός του β' τριμήνου του έτους έχουν εμβολιαστεί οι περισσότεροι άνθρωποι στη Γερμανία, «τότε θα υπάρχει και μια ασφάλεια για να ταξιδέψουν». Τόνισε ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασθέντες σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις. «Δεν επιτρέπεται να υπάρχει κοινωνία δύο κατηγοριών. Θέλουμε ο καθένας να αντιμετωπίζεται φυσιολογικά, ασχέτως του εάν έχει εμβολιαστεί ή όχι» πρόσθεσε ο κ. Μπαράις.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε εκφράσει επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα τουριστικών ταξιδιών για τις διακοπές του Πάσχα (4 Απριλίου), ενώ είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για την προοπτική η κατάσταση να έχει βελτιωθεί μέχρι τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος (24 Μαΐου). Είχε ωστόσο εκτιμήσει ότι το καλοκαίρι θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο για τουριστικά ταξίδια.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, 14:27