Η αναβολή της επίσκεψης Πενς στο Νιου Χάμσαϊρ στις αρχές του μήνα οφειλόταν στη διεξαγωγή έρευνας για εμπόριο ναρκωτικών ουσιών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 11:31
Η αναβολή της επίσκεψης Πενς στο Νιου Χάμσαϊρ στις αρχές του μήνα οφειλόταν στη διεξαγωγή έρευνας για εμπόριο ναρκωτικών ουσιών

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε ξαφνικά ακυρώσει μία επίσκεψή του στο Μάντσεστερ (Νιου Χάμσαϊρ) στις αρχές του μήνα, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τι ήταν αυτό που τον έβγαλε βιαστικά από το αεροσκάφος του (Air Force Two) την τελευταία στιγμή, πριν από την απογείωσή του.

Τόσο οι βοηθοί του Πενς όσο κι ο πρόεδρος Τραμπ συνετέλεσαν στη δραματοποίηση του περιστατικού αυτού.

«Θα μάθετε σε περίπου δύο εβδομάδες» είχε δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος όταν συνέβη το περιστατικό. «Υπάρχει ένα ενδιαφέρον πρόβλημα στο Νιου Χάμσαϊρ».

Μεταξύ των προβλημάτων ήταν μία ομοσπονδιακή έρευνα, με την εμπλοκή προσώπων τα οποία ήταν πιθανό να συναντήσει ο Πενς, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, που έχει ενημερωθεί σχετικά.

Στην περίπτωση που ο Πενς έβγαινε από το αεροσκάφος του στο Νιου Χάμσαϊρ, ένας από τους ανθρώπους με τον οποίο θα είχε συνάντηση ήταν εμπλεκόμενος σε έρευνα της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών για τη μεταφορά φεντανίλης, οικονομικής αξίας 100.000 δολαρίων, από τη Μασαχουσέτη στο Νιου Χάμσαϊρ.

Ο Τζεφ Χατς, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο την Παρασκευή και βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εργάζεται για ένα κέντρο θεραπείας με τη χρήση οπίου, στα νότια του Νιου Χάμσαϊρ. Στο κέντρο αυτό είχε προγραμματιστεί μία επίσκεψη του Πενς.

Ο Χατς είναι πρώην παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου (New York Giants) κι εδώ και χρόνια μιλάει δημόσια για το πρόβλημα του εθισμού του στα ναρκωτικά, αλλά και στο αλκοόλ. Το πρόβλημα αυτό έγινε η αιτία για τον τερματισμό της καριέρας του στον αθλητισμό.

Ο ίδιος έχει λάβει μέρος σε εκδήλωση με τη γερουσιαστή των Δημοκρατικών Τζέιν Σαχίν και είναι γνωστός σε όλη την πολιτεία για τις προειδοποιήσεις που έχει κάνει απευθυνόμενος στους μαθητές, σχετικά με τους κινδύνους της χρήσης ναρκωτικών. «Ο Χατς έχει νικηθεί στο παρελθόν, αλλά τώρα στέκεται μπροστά σε ακροατήρια για να μοιραστεί την προσωπική του ιστορία» αναφέρει ένα σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τον Χατς.

Το γραφείο του αντιπροέδρου αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά και προσωπικά ο ίδιος ο Πενς δεν σχολίασε το περιστατικό αυτό της ξαφνικής αλλαγής του ημερήσιου προγράμματός του, που είχε προκαλέσει ανησυχία στην Ουάσινγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 11:33