Τους 14 έφτασαν οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης η υπουργός Υγείας της Ρωσίας Veronika Skvortsova.

Η πολύνεκρη επίθεση στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης ήταν «καλά σχεδιασμένη εγκληματική ενέργεια για να προκαλέσει ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε στο πρακτορείο Sputnik ο Sergey Goncharov, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Βετεράνων της αντιτρομοκρατικής ομάδας «Α», για να συμπληρώσει πως απώτερος στόχος ήταν να αποσπάσει την προσοχή της αστυνομίας από ενδεχόμενη άλλη σχεδιαζόμενη τρομοκρατική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας «Α» Alexey Filatov δήλωσε πως για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας το κράτος θα πρέπει να επενδύσει περισσότερα στην ανάπτυξη της ομάδας «Α».

Σύμφωνα με τον Alexey Filatov, «είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή για την επισήμανση των εν υπνώσει τρομοκρατικών πυρήνων που σχεδιάζουν παρόμοιες επιθέσεις».

Ο Alexander Mikhailov του ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής πιστεύει πως «η έκρηξη θα μπορούσε να είχε προετοιμασθεί τόσο από μέλη ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων όσο και από Ουκρανούς μαχητές, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να μπούμε σε παιχνίδι εικασιών χωρίς ουσιαστική πληροφόρηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από το πρακτορείο Sputnik

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης