Η τρίτη σε μέγεθος στην ιστορία των ΗΠΑ η πυρκαγιά της Καλιφόρνια

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 02:00
Η τρίτη σε μέγεθος στην ιστορία των ΗΠΑ η πυρκαγιά της Καλιφόρνια
Η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, η οποία μαίνεται επί 20 ημέρες και έχει απανθρακώσει μεγάλα τμήματα του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι, αναμένεται να αναζωπυρωθεί την Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι πυροσβεστικές αρχές.

Η πυρκαγιά θεωρείται πως αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία της πολιτείας, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο αναφορές της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Οι αρχές εκτιμούν ότι η πυρκαγιά θα συνεχίσει το καταστροφικό της έργο για τουλάχιστον δύο ακόμα εβδομάδες.

Με την ένταση των ανέμων να ενισχύεται και τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, η πυρκαγιά απανθράκωσε την Πέμπτη χιλιάδες στρέμματα γης, αν και έχει παραμείνει, ως επί το πλείστον, εντός των γραμμών περιορισμού που έχουν θέσει οι πυροσβέστες.

«Η ένταση της πυρκαγιάς αναμένεται να ενισχυθεί την Παρασκευή», ανακοίνωσε το Τμήμα Δασολογίας και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια, επισημαίνοντας ότι το Σαββατοκύριακο προβλέπεται πως θα υπάρξουν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι, κάτι που θα κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι 111 κτίρια, συμπεριλαμβανομένων 11 σπιτιών, έχουν καταστραφεί και περίπου 1.900 ακόμα απειλούνται εξαιτίας της πυρκαγιάς, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Πηγή: KEΡΔΟΣ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 02:04