Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι ανέφερε το Σάββατο ότι οι ψηφοφόροι στην Αίγυπτο ανταποκρίθηκαν στην έγκριση του νέου σχεδίου Συντάγματος μέσω του δημοψηφίσματος που διεξήχθη την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη σημειώνοντας όμως ότι «δεν είναι μια ψήφος που καθορίζει μια δημοκρατία, αλλά είναι όλα τα βήματα που ακολουθούν».

«Καθώς προχωράει η πολιτική μετάβαση στην Αίγυπτο, οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την ενδιάμεση κυβέρνηση να εφαρμόσει πλήρως τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που εγγυάται το νέο Σύνταγμα προς όφελος του αιγυπτιακού λαού….» αναφέρει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη δήλωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι γενναίοι Αιγύπτιοι που στάθηκαν άγρυπνοι στην πλατεία Ταχρίρ, δεν κινδύνευσαν τη ζωή τους σε μια επανάσταση για να δουν τις ιστορικές αλλαγές να σπαταλώνται μέσω της πολιτικής μετάβασης», πρόσθεσε ο Κέρι.

«Η δημοκρατία είναι περισσότερο από οποιαδήποτε δημοψήφισμα ή εκλογές. Πρόκειται για τα ίσα δικαιώματα για την προστασία στο πλαίσιο των νόμων για όλους τους Αιγυπτίους, ανεξάρτητα από το φύλο τους, την πίστη, την εθνικότητα ή τις πολιτικές καταβολές» ανέφερε επίσης ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΑΜΠ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης