Η Ισπανία αποφάσισε να άρει τον ηλικιακό περιορισμό των 65 ετών για τη χορήγηση των εμβολίων της AstraZeneca, ενώ παράλληλα θα εμβολιάζει με το μονοδοσικό σκεύασμα της φαρμακοβιομηχανίας Johnson & Johnson τους πολίτες άνω των 65 ετών, μετέδωσε απόψε ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser.

Η επιτροπή δημόσιας υγείας ενέκρινε την αλλαγή αυτή στη σημερινή συνεδρίασή της, ανέφερε το ραδιόφωνο, επικαλούμενο ένα έγγραφο που έχει στην κατοχή του. Την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία είχε αποφασίσει να επαναλάβει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca για τα άτομα από 18 έως 65 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες είχαν αναστείλει ωστόσο τη χρήση του εμβολίου αυτού εκφράζοντας ανησυχίες μετά την εμφάνιση περιπτώσεων θρομβοεμβολών.

Σημειώνεται επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι το εμβόλιο της εταιρείας πήρε πριν από λίγες εβδομάδες το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, με το επιχείρημα ότι ο αριθμός των πολιτών που εμφάνισε παρενέργειες βρισκόταν στα στατιστικώς αποδεκτά όρια, οι συνεχείς αναφορές για θρομβώσεις έχουν θορυβήσει τις πολιτικές ηγεσίες πολλών χωρών, ενώ πραγματοποιούνται έκτακτες συσκέψεις στο Βερολίνο για το εμβόλιο της AstraZeneca.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης