Η πλειονότητα των Γερμανών απορρίπτει την πολιτική ασύλου της Μέρκελ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016, 07:32
Η πλειονότητα των Γερμανών απορρίπτει την πολιτική ασύλου της Μέρκελ
Tο 57% των Γερμανών απορρίπτει την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου για την παροχή ασύλου στους πρόσφυγες, ενώ πάνω από το 50% θεωρεί ότι δεν λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν οι ανησυχίες των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι είναι οι άνδρες που τάσσονται κατά της πολιτικής της Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Εmnid για το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν24 -τον τηλεοπτικό σταθμό του ομίλου «Welt». Η δημοσκόπηση έγινε μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε διάφορες γερμανικές πόλεις.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) που απορρίπτουν την πολιτική της Μέρκελ ανέρχεται σε 42%. Επίσης, την πολιτική αυτή απορρίπτουν επτά στους δέκα ερωτηθέντες Σοσιαλδημοκράτες.

Περί ασφάλειας

Εν τούτοις, το αίσθημα ασφάλειας των Γερμανών πολιτών δεν άλλαξε δραματικά από τις επιθέσεις αυτές. Το 61% απάντησε ότι αισθάνεται την ίδια ασφάλεια στη χώρα του όπως και πριν. Εξ αυτών, τα 2/3 έχουν ηλικία άνω των 50 ετών. Στους νεότερους, έως 29 ετών, το ποσοστό είναι 58%, ενώ στις ηλικίες μεταξύ 30 και 49 ετών είναι 54%. Παράλληλα, τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους μετά τις αιματηρές επιθέσεις. Ωστόσο, το 1/5 ανέφερε ότι θα αποφύγει να παρίσταται σε μεγάλες εκδηλώσεις λόγω φόβου.

Επιπλέον, το 1/10 των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι θα αποφεύγει να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ περίπου το ίδιο ποσοστό είπε ότι θα ορίσει αυστηρότερους κανόνες στα παιδιά του προκειμένου να τα προστατεύσει καλύτερα.

Περί εκλογών

Στο ερώτημα «Ποιον θα ψηφίζατε αν την Κυριακή γίνονταν εκλογές;», το 35% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) και το 23% τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD). Η Αριστερά (Die Linke) θα λάμβανε ποσοστό 10% και οι Πράσινοι (Die Grünen) ποσοστό 12%. Το δεξιό λαϊκιστικό αντιευρωπαϊκό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) 10% και το, μη εκπροσωπούμενο σήμερα στη γερμανική Βουλή φιλελεύθερο κόμμα της Γερμανίας, FDP 5%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016, 07:41