Οι πολίτες της ΕΕ θα παραμείνουν στη Βρετανία και μετά το Brexit

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 08:31
Οι πολίτες της ΕΕ θα παραμείνουν στη Βρετανία και μετά το Brexit
Όλοι οι πολίτες της ΕΕ που κατοικούν στη Βρετανία θα μπορούν να παραμείνουν απρόσκοπτα στη χώρα και μετά το Brexit, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Telegraph, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Η πληροφορία δημοσιεύεται στην εφημερίδα τη στιγμή που επισήμως η βρετανική κυβέρνηση αρνείται να εγγυηθεί διαρρήδην την δυνατότητα στους πολίτες από άλλες χώρες μέλη της ΕΕ να παραμείνουν στην Βρετανία μετά την έξοδό της από την Ένωση.

Η Telegraph επικαλείται κυβερνητική έρευνα, βάσει της οποίας το 80% των 3,6 εκατ. πολιτών από άλλες χώρες της ΕΕ που κατοικούν σήμερα στη Βρετανία θα ήταν αυτομάτως υποψήφιοι για παράταση της άδειας παραμονής τους εάν η χώρα επρόκειτο να εγκαταλείψει από το 2019 την ΕΕ.

Σύμφωνα εξάλλου με τα σχέδια που έχει επεξεργασθεί το υπουργείο Εσωτερικών, οι υπόλοιποι θα επωφελούντο από μία ρύθμιση που θα περιλάμβανε την απονομή δικαιώματος για επ’ αόριστον παραμονή στη χώρα.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει πως είναι μεν διατεθειμένη να εγγυηθεί το δικαίωμα παραμονής των πολιτών από άλλες χώρες της ΕΕ στη Βρετανία, αλλά τούτο θα εξαρτηθεί κι από τα δικαιώματα που θα παραχωρηθούν στους Βρετανούς πολίτες που ζουν στην ΕΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 08:31