Η Ρωσία περιμένει την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για να συγχαρεί τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020, 15:13
Η Ρωσία περιμένει την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για να συγχαρεί τον νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο

Η Μόσχα θα συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές τον Αμερικανό πρόεδρο όταν η νίκη αυτή ανακοινωθεί επίσημα και ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των προσφυγών, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Θα πρέπει να ανακοινωθεί ο εκλεγείς πρόεδρος, ο ίδιος ο εν ενεργεία πρόεδρος πρέπει να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών και πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι δικαστικές προσφυγές. Μόνον έπειτα απ' αυτό θα ανακοινωθεί επίσημα το αποτέλεσμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι «είναι προφανές ότι αυτό ακόμη δεν συνέβη».

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξήγησε ότι προς το παρόν δεν συγχαίρει τον νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, επειδή θα πρέπει να περιμένει τη διευθέτηση όλων των νομικών λεπτομερειών. Υπενθύμισε μάλιστα ότι το 2016 πολλοί είχαν συγχαρεί τη Χίλαρι Κλίντον, αν και αποδείχθηκε ότι νίκησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση αυτή του Πούτιν, ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι «στη δεδομένη περίπτωση είναι τρόπος του λέγειν». «Πράγματι την προηγούμενη φορά, όταν ο Τραμπ εξελέγη πρόεδρος, οι προγνώσεις όλων των Αμερικανών αναλυτών έλεγαν ότι θα νικήσει η Χίλαρι Κλίντον και αυτό ακριβώς είχε υπόψη του ο πρόεδρος (Πούτιν)» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι το Κρεμλίνο προτιμάει να περιμένει την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών. «Χωρίς αυτό δεν υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών και σ' αυτό έχει αναφερθεί επανειλημμένα ο Ρώσος πρόεδρος» παρατήρησε ο Πεσκόφ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020, 15:22