Εμφανώς συντετριμμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμα που έδωσε στον αμερικανικό λαό μετά την επίθεση στην Καμπούλ, που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς. 

Στις δηλώσεις του χθες, Πέμπτη, στις κάμερες, αρκετές ώρες μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν κρύβει τη συγκίνησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βουρκωμένος, αποτίνει φόρο τιμής στους «ήρωες» που έπεσαν νεκροί στην πιο φονική επίθεση για τις αμερικανικές δυνάμεις από τον Αύγουστο του 2011. 

 

Άλλοι έκαναν λόγο για έναν ανθρώπινο πρόεδρο και άλλοι για έναν καταβεβλημένο άνθρωπο με προβλήματα υγείας. Με αποφασιστικό ύφος, σαν να θέλει να κλείσει τα στόματα αυτών που τον κατηγορούν για αδυναμία, διαμηνύει στη συνέχεια στους υπεύθυνους για το μακελειό: «Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να πληρώσετε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, μολονότι δέχεται επίσης ολοένα και περισσότερες επικρίσεις για την αποφυγή των ερωτήσεων δημοσιογράφων, δεν καταφέρνει να κρύψει τον εκνευρισμό του, κλείνει τα μάτια και χαμηλώνει το κεφάλι, την ώρα που ακούει έναν δημοσιογράφο του συντηρητικού δικτύου Fox News να του κάνει ερώτηση για τις δικές του «ευθύνες».

Όπως συνέβη συχνά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ο Μπάιντεν αναγκάστηκε να αλλάξει την ατζέντα του, μεταθέτοντας κατά μία ημέρα τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης