Οι Ταλιμπάν απειλούν την Ολλανδία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 14:33
Οι Ταλιμπάν απειλούν την Ολλανδία
Τη νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας, η οποία έχει την υποστήριξη του ακροδεξιού κόμματος (ΡVV) του Γκέερτ Βίλντερς, προειδοποίησαν οι Ταλιμπάν, για μια πιθανή επίθεση σε περίπτωση που εντείνει την πολιτική της κατά του Ισλάμ, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει σήμερα η ολλανδική εφημερίδα «Volkskrant».

«Εάν η Ολλανδία εντείνει την πολιτική της κατά του Ισλάμ, είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει στόχο επίθεσης από ισλαμική οργάνωση» δήλωσε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχέντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Δυτικό και Βόρειο Αφγανιστάν, σε συνέντευξή του στην αριστερή εφημερίδα.

Η νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας, η οποία ανέλαβε καθήκοντα την Πέμπτη υπό τον φιλελεύθερο Μαρκ Ρούτε, είναι ένας κεντροδεξιός συνασπισμός μειοψηφίας που απαρτίζεται από τους φιλελεύθερους και τους χριστιανοδημοκράτες, με την κοινοβουλευτική στήριξη του αντι-ισλαμικού RVV. Σε αντάλλαγμα, το ακροδεξιό κόμμα εξασφάλισε αυστηρότερη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς και κυρίως σχετικά με την απαγόρευση της μπούρκας.

Ο Μουτζαχέντ τόνισε ότι, εάν ο Βίλντερς καταφέρει να «χειραγωγήσει» το ολλανδικό Κοινοβούλιο για να ψηφιστούν νέοι αντι-ισλαμικοί νόμοι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μουσουλμάνοι άλλων χωρών θα προχωρήσουν σε ενέργειες για να βοηθήσουν τους αδελφούς τους μουσουλμάνους.

Ο Γκέερτ Βίλντερς, η δίκη του οποίου για υποκίνηση σε φυλετικό μίσος και διακρίσεις εις βάρος των μουσουλμάνων άρχισε στις 4 Οκτωβρίου, ζητεί την απαγόρευση εισόδου στην Ολλανδία μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 14:33