Περιορισμοί επιβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία μετά την φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.  Οι περιορισμοί ήλθαν μετά την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης να απαγορεύσει την μετάδοση ειδήσεων για την έκρηξη μέσα από τα social media.

Η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Τουρκίας (BTK) επιβεβαίωσε ότι επιβλήθηκαν περιορισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας ότι αυτοί ισχύουν για να αποτρέψουν τη δημοσίευση και την κυκλοφορία εικόνων από τον τόπο του συμβάντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο δείχνουν ότι οι υπηρεσίες του Twitter, του Instagram, του Facebook, του YouTube και κάποιων διακομιστών του Telegram είναι επί του παρόντος περιορισμένες. Το μέτρο εφαρμόζεται σε κάποιους αλλά όχι σε όλους τους παρόχους Διαδικτύου σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου παρόχου δικτύου Turk Telekom. Οι μετρήσεις λαμβάνονται από ένα αρχικό σύνολο 50 σημείων σε όλη τη χώρα και επιβεβαιώνουν τις αναφορές χρηστών για τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών.

Η Τουρκία έχει μια μακροχρόνια πολιτική περιορισμού της πρόσβασης στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά από εκρήξεις, πολιτικά επεισόδια και τρομοκρατικές επιθέσεις. Ωστόσο, αυτή η πολιτική έχει επικριθεί ευρέως καθώς δυσκολεύει  την πρόσβαση σε υποστήριξη και βοήθεια, ενώ περιορίζει την ελευθερία του Τύπου, σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης