H Τσέλσι Μάνινγκ, η στρατιώτης που διέρρευσε τα διαβαθμισμένα έγγραφα στο WikiLeaks και ήταν προηγουμένως γνωστή ως στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, περιγράφει για πρώτη φορά την καθημερινότητά της στην φυλακή και την παιδική της ηλικία που σηματοδότησε η συνεχής αναζήτηση για τη σεξουαλική της ταυτότητα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Cosmopolitan.

Σε ηλικία 27 ετών, η Τσέλσι καταδικάστηκε σε 35ετή κάθειρξη, τον Αύγουστο του 2013, επειδή διέρρευσε περισσότερα από 700.000 απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα στον ιστότοπο WikiLeaks, ενώ εργαζόταν ως αναλύτρια πληροφοριών στο Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την καταδίκη του ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ ανακοίνωσε ότι νιώθει γυναίκα και θέλει να αποκαλείται Τσέλσι Μάνινγκ.

Στην πρώτη της συνέντευξη, που παραχώρησε μετά τον εγκλεισμό της στις στρατιωτικές φυλακές του Φορτ Λέβενγουορθ στο Κάνσας και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cosmopolitan, δηλώνει ότι υποφέρει κυρίως διότι της απαγορεύουν να μακρύνει τα μαλλιά της: είναι μερικές φορές «οδυνηρό και αλλόκοτο».

Η Τσέλσι Μάνινγκ ζήτησε από τη διοίκηση των φυλακών να υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία αλλαγής φύλου για να γίνει γυναίκα. Το αίτημά της έγινε αποδεκτό την 5η Φεβρουαρίου του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές της είχαν επιτρέψει να μακιγιάρεται και να φοράει γυναικεία εσώρουχα, όχι όμως να μακρύνει τα μαλλιά της.

Τα στάδια προκειμένου να υποβληθεί στην ιατρική θεραπεία είναι δύσκολα, εξήγησε η ίδια, που έχει την εντύπωση ότι αποτελεί «ένα ανέκδοτο» στα μάτια των στρατιωτικών αρχών.

«Είμαι συντετριμμένη», συνεχίζει η ίδια. Οι ημέρες περνούν σχεδόν καλά, όμως η νύχτα, όταν βρίσκομαι μόνη στο δωμάτιό μου, καταρρέω».

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς οι στρατιωτικές αρχές δεν επιτρέπουν στους κρατούμενους να μιλήσουν σε δημοσιογράφους κατ’ ιδίαν ή στο τηλέφωνο.

Η Μάνινγκ, παιδί μιας συντηρητικής οικογένειας από την Οκλαχόμα, άρχισε να νιώθει ότι είναι διαφορετική από την παιδική της ηλικία και της άρεσε να φοράει τα ρούχα της αδελφής της.

Στην εφηβεία, όπως η ίδια περιγράφει, έπεφτε θύμα κακομεταχείρισης από άλλους και ένιωθε συχνά μόνη.

«Πέρασα πολύ χρόνο να απορρίπτω ακόμα και εγώ η ίδια στον ίδιο μου τον εαυτό την ιδέα ότι θα μπορούσα να είμαι ομοφυλόφιλη ή διαφυλική. Από τα 14, 16 χρόνια μου σκεφτόμουν κυρίως ότι διένυα “φάσεις”» στην ζωή μου, εξήγησε η ίδια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης