Η Βρετανία εξετάζει την απαγόρευση εισόδου του Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα...

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016, 01:28
Η Βρετανία εξετάζει την απαγόρευση εισόδου του Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα...
Την αίτηση με την οποία καλούνται οι αρχές να απαγορεύσουν στον Ντόναλντ Τραμπ την είσοδο στη Μεγάλη Βρετανία θα συζητήσουν στις 18 Ιανουαρίου τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων, μετά από τις δηλώσεις του διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, με τις οποίες είχε προτείνει να απαγορευθεί «προσωρινά» η είσοδος των μουσουλμάνων στη χώρα του.

Η Επιτροπή Αιτήσεων της Βουλής των Κοινοτήτων αποφάσισε την Τρίτη να διεξαχθεί συζήτηση επί του θέματος, χωρίς πάντως να διεξαχθεί ψηφοφορία μετά από την ολοκλήρωσή της. Η επιτροπή υποχρεούται να εξετάζει οποιαδήποτε αίτηση συγκεντρώνει πάνω από 100.000 υπογραφές, με αυτήν εναντίον του Τραμπ να συγκεντρώνει περί τις 568.000.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δέχθηκε επικρίσεις μετά την πρότασή του να απαγορευθεί η είσοδος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, αμέσως μετά τη σφαγή 14 ανθρώπων στο Σαν Μπερναρντίνο, στην Καλιφόρνια. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε καταδικάσει τις δηλώσεις του κ. Τραμπ χαρακτηρίζοντάς τες διχαστικές, ανόητες και εσφαλμένες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016, 01:28