Ιαπωνία: Δεν θα επαναλειτουργήσουν τα πυρηνικά εργοστάσια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 04:36
Ιαπωνία: Δεν θα επαναλειτουργήσουν τα πυρηνικά εργοστάσια
Η Ιαπωνία δεν θα επαναλειτουργήσει τους κλειστούς πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας «εκτός και αν η ασφάλεια σε αυτούς τους χώρους έχει αποκατασταθεί σε ποσοστό 100%», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε από τη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στο Φόρουμ των Παγκόσμιων Ηγετών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο ιάπωνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα του αυτή τη στιγμή είναι «εντελώς εξαρτημένη από τα ορυκτά καύσιμα» και ότι η κυβέρνησή του προσανατολίζεται να εισαγάγει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το ταχύτερο δυνατόν για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή εξάρτηση.

Όσον αφορά όμως στην πυρηνική ενέργεια, στην οποία εν πολλοίς βασίζεται χώρα της Άπω Ανατολής, ο Άμπε ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μόνο όταν η ασφάλεια επιβεβαιωθεί πλήρως θα επιστρέψουν σε λειτουργία οι πυρηνικοί αντιδραστήρες».

Οι αναφορές αυτές του ιάπωνα πρωθυπουργού έρχονται σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου η ρυθμιστική αρχή πυρηνικής ενέργειας της Ιαπωνίας ενέκρινε την επανεκκίνηση των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μια απόφαση που θεωρείται το πρώτο βήμα για την επαναλειτουργία των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας.

Οι ιαπωνικές πυρηνικές εγκαταστάσεις έως τώρα είναι σε αδράνεια εξαιτίας της καταστροφής που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα το 2011, απόρροια του τρομακτικού σεισμού που έπληξε τότε την Ιαπωνία.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 04:36