Ιαπωνία: Διαδήλωση κατά της πυρηνικής ενέργειας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012, 15:17
Ιαπωνία: Διαδήλωση κατά της πυρηνικής ενέργειας
Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από την κατοικία του Ιάπωνα πρωθυπουργού, αξιώνοντας τον τερματισμό της εκμετάλλευσης της πυρηνικής ενέργειας στην Ιαπωνία, δεκαοκτώ μήνες μετά το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Διαδήλωση κατά της πυρηνικής ενέργειας πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή εδώ και μήνες. Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας έγινε δύο ημέρες μετά την πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα με τους εκπροσώπους των ακτιβιστών που αγωνίζονται κατά της πυρηνικής ενέργειας.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του προετοιμάζει ένα νέο ενεργειακό σχέδιο με χρονικό ορίζοντα το 2030, το οποίο αποσκοπεί στο «να παύσουν να εξαρτώνται από την πυρηνική ενέργεια μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα» στην Ιαπωνία.

Οι διαδηλωτές αξιώνουν, ωστόσο, τον άμεσο και οριστικό τερματισμό της εκμετάλλευσης της πυρηνικής ενέργειας στη χώρα τους.

Το κίνημα κατά της πυρηνικής ενέργειας πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο πρωθυπουργός, τον Ιούνιο, στην επαναλειτουργία δύο αντιδραστήρων σε πυρηνικό σταθμό της χώρας.

Αυτοί ήταν οι πρώτοι που επαναλειτουργούσαν μετά την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012, 15:45