Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ένα σχέδιο που έχει ως στόχο να επανεκκινήσει την παλαιστινιακή οικονομία αναμένεται να δημιουργήσει επενδύσεις τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Σκοπεύουμε να κινητοποιήσουμε περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις» στον τομέα των τουριστικών ακινήτων, είπε ο Κέρι κατά το κλείσιμο της συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην ιορδανική πόλη Αλ-Σούνα, στην Ερυθρά Θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, δήλωσε πως ειδικοί εργάζονται ώστε το σχέδιο να είναι «πραγματικό, χειροπιαστό και έτοιμο να ξεκινήσει», ενώ πρόσθεσε πως τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των αναλύσεών τους είναι «εκπληκτικά» και δείχνουν πως το σχέδιο θα επιτρέψει μια «σημαντική επανεκκίνηση της οικονομίας».

«Οι ειδικοί αυτοί πιστεύουν πως το παλαιστινιακό ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί μέχρι 50% μέσα σε τρία χρόνια» ανέφερε.

«Οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις προβλέπουν αρκετές νέες θέσεις εργασίας, προκειμένου να μειωθεί η ανεργία κατά τα δύο τρίτα, από το 21% στο 8%, και να αυξηθεί ο μέσος μισθός κατά 40%» εξήγησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κέρι ανέθεσε στον εκπρόσωπο του Κουαρτέτου (Ρωσία, ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ) για τη Μέση Ανατολή, Τόνι Μπλερ, να επεξεργαστεί ένα οικονομικό σχέδιο που θα προσελκύει τον τουρισμό και τις ιδιωτικές επενδύσεις στη Δυτική Όχθη και θα εμφυσήσει ελπίδα στα παλαιστινιακά εδάφη.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης