Ινδία: Τετραετή φυλάκιση για τη διάσημη Τζαϊαράμ Τζαϊαλαλίθα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 04:48
Ινδία: Τετραετή φυλάκιση για τη διάσημη Τζαϊαράμ Τζαϊαλαλίθα
Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε το Σάββατο μία από τις διασημότερες πολιτικούς της Ινδίας, η πρώτη υπουργός της πολιτείας Ταμίλ Ναντού, Τζαϊαράμ Τζαϊαλαλίθα, η οποία κρίθηκε ένοχη για διαφθορά σε μία πολύκροτη δικαστική διαμάχη που διήρκεσε 18 ολόκληρα χρόνια.

Το δικαστήριο έκρινε πως η προσωπική περιουσία της κ. Τζαϊαλαλίθα δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώνει και την έκρινε ένοχη για αδικαιολόγητο πλουτισμό που υπερβαίνει τα δέκα εκατ. δολάρια.

Εκτός από την ποινή τετραετούς φυλάκισης, η κ. Τζαϊαλαλίθα τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 4,7 εκατ. δολαρίων.

Θα πρέπει επίσης να παραιτηθεί από το αξίωμα της πρώτης υπουργού και χάνει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα για έξι χρόνια.

Η πολυετής δικαστική υπόθεση άρχισε μετά από καταγγελίες πολιτικών αντιπάλων της κ. Τζαϊαλαλίθα, με την ίδια να κάνει λόγο για πολιτικά υποκινούμενες κατηγορίες.

Στην αρχή της υπόθεσης, οι αντίπαλοί της την είχαν κατηγορήσει πως είχε συγκεντρώσει περιουσία 660 εκατ. ρουπίων, τη στιγμή που ο συμβολικός μηνιαίος μισθός της ήταν μία ρουπία.

Ωστόσο, η διάσημη πολιτικός είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολυτελή ζωή. Πριν από 20 χρόνια, ο γάμος του θετού γιου της έσπασε κάθε ρεκόρ μονάχα για το μέγεθός του, με 150.000 καλεσμένους.

Πριν την είσοδό της στην πολιτική, η κ. Τζαϊαλαλίθα ήταν μία διάσημη ηθοποιός, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε σχεδόν 150 ταινίες.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 04:48