Ιορδανία: Αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015, 17:23
Ιορδανία: Αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών
Αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία πραγματοποίησε την Πέμπτη η Ιορδανία, έπειτα από την αποτρόπαια εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου, Μουάθ αλ-Κασάεσμπεχ, από τους ακραίους ισλαμιστές, όπως ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο νεαρός Ιορδανός θανατώθηκε με τον πιο φρικτό τρόπο, αφού οι τζιχαντιστές τον έκλεισαν σε ένα κλουβί, περιέλουσαν το σώμα του με εύφλεκτο υγρό και τον πυρπόλησαν.

Σημιεώνεται ότι, όπως δημοσίευσε η βρετανική Daily Mail, οι υποστηρικτές των τζιχαντιστών στη Συρία παρακολούθησαν σε μεγάλες οθόνες την τρομακτική εκτέλεση του άτυχου άντρα και ζητοκραύγασαν κατά τον θάνατό του.

 Επιπλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τζιχαντιστές ζήτησαν από τους οπαδούς τους μέσα από το Twitter και μέσω του hashtag #SuggestAWayToKillTheJordanianPilotPig (προτείνετε-έναν-τρόπο-για-να-σκοτώσουμε-το-ιορδανικό-γουρούνι) τις «προτάσεις» τους για την εκτέλεση του νεαρού πιλότου!

Σημειώνεται πως το Ισλαμικό Χαλιφάτο ζητούσε ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή του να αποφυλακιστεί η βομβίστρια Σαντζίντα αλ-Ρισάουι, η οποία κρατείτο σε φυλακές της Ιορδανίας και εκτλέστηκε ως αντίποινα για την εκτέλεση του αλ-Κασάεσμπεχ.

Την Τετάρτη, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα δεσμεύθηκε να διεξαγάγει έναν «ανελέητο πόλεμο» ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο ίδιο το έδαφος που ελέγχει η τζιχαντιστική οργάνωση, ανέφερε η ιορδανική κρατική τηλεόραση.
.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015, 17:23