Την αντίθεσή τους στην πολιτική των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων εξέφρασαν την Τετάρτη οι Η.Π.Α., υπογραμμίζοντας πως η συνέχισή τους πυροδοτεί το κλίμα στη Μέση Ανατολή.

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι πολύ εποικοδομητικό για τις προσπάθειες που αποσκοπούν να φέρουν τις δύο πλευρές στο ίδιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θέλουμε μια σαφή συμφωνία που θα καθορίζει τα σύνορα και θα επιλύει έναν αριθμό από αυτά τα ζητήματα», εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α, Mark Toner.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο νωρίτερα με ανακοίνωσή του, το Ανώτατο Συμβούλιο Σχεδιασμού της Στρατιωτικής Διοίκησης του Ισραήλ, αρμόδιο για θέματα των πολιτών στα Παλαιστινιακά Εδάφη (COGAT), νομιμοποίησε κατοικίες που έχουν οικοδομηθεί παράνομα (με 400 κατοίκους) στο Σβουτ Ρασέλ κοντά στον ισραηλινό οικισμό του Σίλο, ανάμεσα στις παλαιστινιακές πόλεις Ραμάλα και Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, εγκρίνοντας παράλληλα σχέδιο για την ανέγερση 500 νέων κατοικιών.

To COGAT νομιμοποίησε επίσης αναδρομικά περίπου 100 κατοικίες που ήδη υπάρχουν στο Σβουτ Ρασέλ και 95 άλλες που έχουν χτιστεί χωρίς άδεια στον γειτονικό οικισμό του Σίλο (2.000 κάτοικοι).

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης