Ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Λίντσεϊ Γκρέιαμ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ, σε μια κούρσα όπου απομένουν πλέον επίσημα 13 υποψήφιοι.

«Σήμερα αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία» ανακοίνωσε ο ίδιος σ’ ένα βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο YouTube. «Θα αναστείλω την εκστρατεία μου. (Όμως) δεν θα αναστείλω την επιθυμία μου να βοηθήσω τη χώρα μου» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προεκλογική ατζέντα του 60χρονου γερουσιαστή μονοπωλούσαν στρατιωτικά θέματα και ζητήματα εθνικής ασφαλείας. Ο Γκρέιαμ είχε ταχθεί υπέρ της αποστολής 10.000 Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο και θεωρείται το διασημότερο «γεράκι» με θέσεις υπέρ της ανάληψης στρατιωτικής δράσης εκ μέρους των ΗΠΑ, στη Γερουσία, στο πλευρό του στενού του πολιτικού συμμάχου Τζον Μακέιν.

«Σήμερα η πλειονότητα των υπολοίπων υποψηφίων παραδέχεται ότι αυτό χρειαζόμαστε προκειμένου να εγγυηθούμε την ασφάλεια της χώρας» τόνισε κατά τη διάρκεια του βίντεο αναφορικά με την πρόταση του να αποσταλούν μάχιμες χερσαίες δυνάμεις εναντίον των τζιχαντιστών.

Ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ εισήλθε στην προεκλογική κούρσα την 1η Ιουνίου, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 1% στις δημοσκοπήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης