ΗΠΑ: Δριμύτατη κριτική του γερουσιαστή Μακέιν στον Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016, 18:04
ΗΠΑ: Δριμύτατη κριτική του γερουσιαστή Μακέιν στον Τραμπ
Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, ένα από τα πλέον αξιοσέβαστα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επέκρινε δριμύτατα σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ, προτρέποντάς τον να "δώσει επιτέλους το παράδειγμα" μετά το πολλοστό ολίσθημά του, αυτή τη φορά σε βάρος της οικογένειας ενός Αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη που έχασε τη ζωή του πολεμώντας στο Ιράκ.

«Είναι η ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ να δώσει το παράδειγμα στη χώρα μας και στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Μολονότι το κόμμα του έδωσε το χρίσμα, αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να συκοφαντεί τους καλύτερους από εμάς», τόνισε ο γερουσιαστής από την Αριζόνα σε μια ανακοίνωσή του σε υψηλούς τόνους εναντίον του εκκεντρικού πολυεκατομμυριούχου.

Ο Τραμπ δέχεται επικρίσεις από όλες τις πλευρές επειδή πρόσβαλε δημοσίως την οικογένεια ενός μουσουλμάνου λοχαγού του αμερικανικού στρατού ο οποίος σκοτώθηκε στο Ιράκ το 2004, προσπαθώντας να σώσει τους άνδρες του. Οι Αμερικανοί στρατιώτες θεωρούνται κατά παράδοση στη χώρα τους ως ήρωες που υπερασπίζονται την ελευθερία και κάθε κριτική εναντίον τους συνήθως κατακρίνεται έντονα, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν πρόκειται για άνδρες που έχουν πέσει εν ώρα καθήκοντος.

Ο πατέρας του λοχαγού Καν, που είναι δικηγόρος και κατάγεται από το Πακιστάν, είχε εκφωνήσει μια συγκλονιστική ομιλία στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας τον Τραμπ για το σχέδιό του να απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία.

Ο γερουσιαστής Μακέιν, ο οποίος έχει υπηρετήσει επίσης στον αμερικανικό στρατό και πολέμησε στο Βιετνάμ, εξέφρασε την υποστήριξή του στην οικογένεια Καν και τον λοχαγό Χουμαγιούν. «Θα ήθελα να πω στον κ. και την κα Καν: σας ευχαριστώ που μεταναστεύσατε στις ΗΠΑ. Είμαστε καλύτερη χώρα, χάρη σ' εσάς. Και έχετε δίκιο, ο γιος σας ήταν ό,τι καλύτερο έχει η Αμερική και η ανάμνηση της θυσίας του θα μας κάνει ένα καλύτερο έθνος, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ», τόνισε ο Μακέιν ο οποίος θεωρείται επίσης ήρωας πολέμου καθώς επί χρόνια υποβαλλόταν σε βασανιστήρια στις φυλακές του Ανόι.

Πέρσι, ο Τραμπ δεν δίστασε να ειρωνευτεί τη δοκιμασία που υπέστη ο Μακέιν στα νιάτα του. «Δεν είναι ήρωας πολέμου. Επειδή τον αιχμαλώτισαν, θεωρείται ήρωας πολέμου. Εμένα μου αρέσουν οι άνδρες που δεν αιχμαλωτίστηκαν» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016, 18:10