Ρέντφορντ: Tο κίνημα #Metoo είναι φορέας αλλαγής, ένα «σημείο καμπής» στο Χόλιγουντ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018, 05:27
Ρέντφορντ: Tο κίνημα #Metoo είναι φορέας αλλαγής, ένα «σημείο καμπής» στο Χόλιγουντ
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ εκτίμησε την Πέμπτη ότι το γυναικείο κίνημα, έμβλημα του οποίου είναι η ετικέτα #Metoo, το οποίο εξεγείρεται εναντίον της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης και γεννήθηκε εξαιτίας του σκανδάλου που προκάλεσε η πολύκροτη υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν, αποτελεί ένα «σημείο καμπής» που μπορεί να αλλάξει την κουλτούρα του Χόλιγουντ, δίνοντας ώθηση στη μεγαλύτερη ισότητα μεταξύ των γυναικών και των ανδρών και μειώνοντας την ανοχή απέναντι σε ανάρμοστες συμπεριφορές.

«Από τη δική μου σκοπιά, αυτή η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και θα έρθει. Είμαι αρκετά αισιόδοξος» σημείωσε ο αστέρας του κινηματογράφου, 81 ετών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Παρκ Σίτι της Γιούτας για την έναρξη του φεστιβάλ του ανεξάρτητου κινηματογράφου Sundance, το οποίο έχει ιδρύσει ο ίδιος.

«Είναι ένα είδος καμπής, διότι ανατρέπει την τάξη των πραγμάτων», θα δώσει ευκαιρίες «στις γυναίκες να αποκτήσουν πιο δυνατή φωνή» αλλά και «πιο σημαντικές θέσεις», εξήγησε ο Ρέντφορντ.

Πολλοί διάσημοι και ισχυροί σε κάθε πεδίο δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της κινηματογραφικής βιομηχανίας, περιέπεσαν σε ανυποληψία τους τελευταίους μήνες μετά το κύμα των αποκαλύψεων που ακολούθησε την υπόθεση Γουάινστιν. Η «καταιγίδα» ξέσπασε τον Οκτώβριο, όταν πολλές γυναίκες -έχουν φθάσει σχεδόν τις εκατό μέχρι σήμερα- κατηγόρησαν τον μέχρι τότε πανίσχυρο κινηματογραφικό παραγωγό για ανάρμοστη συμπεριφορά: από σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέχρι βιασμούς.

Για τον ιδρυτή του φεστιβάλ Σάντανς, το οποίο θα διαρκέσει έως την 28η Ιανουαρίου, οι άνδρες φέρουν μεγάλες ευθύνες ως προς αυτήν την αλλαγή: «ο ρόλος των ανδρών πλέον είναι να ακούνε τις γυναίκες, να τις αφήνουν να ακούγονται (...), να συζητούν μαζί τους» έκρινε ο Ρέντφορντ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018, 05:27