Η αστυνομία του Κεντάκι συνέλαβε τον 20χρονο Τζόναθαν Μάρτιν με τις κατηγορίες της διατάραξης της τάξης και της χρήσης μάσκας σε δημόσιο χώρο, καθώς φέρεται να παραμόνευε σε μία δασώδη περιοχή κοντά σε συγκρότημα διαμερισμάτων ντυμένος κλόουν. Σκοπός των συγκεκριμένων “κλόουν” σύμφωνα με την αστυνομία του Κεντάκι είναι συνήθως η αποπλάνηση ανηλίκων, καθώς ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε τουλάχιστον έξι πολιτείες των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Το να οδηγεί κανείς, να περπατά, η να βρίσκεται γενικώς σε δημόσιο χώρο ντυμένος ως κλόουν μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για εκείνον και τους γύρω του”, αναφέρει η αστυνομία του Κεντάκι, “Παρότι το να μασκαρεύεται κανείς δεν αποτελεί από μόνο του αδίκημα, το να το κάνει κανείς δημοσίως και να δημιουργεί μία κατάσταση εσφαλμένου συναγερμού, είναι παράνομο”, καταλήγει.

Σύμφωνα με το BBC ανάλογα περιστατικά έχουν επίσης σημειωθεί σε Β. Καρολάινα, Αλαμπάμα, Τζόρτζια, και Ν. Καρολάινα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μέσα στο κλίμα της… υστερίας για τους “κλοουν”, σημειώνονται και πολλές καταγγελίες οι οποίες αποδεικνύονται φάρσες.

Στην Τζόρτζια ένα 11χρονο κορίτσι συνελήφθη διότι πήγε στο σχολείο έχοντας μαζί του ένα μαχαίρι, εξαιτίας του φόβου του προς τους “κλόουν που επιτίθενται σε παιδιά”, όπως είπε, και επηρεασμένο από την τεράστια έκταση που έχει πάρει το συγκεκριμένο θέμα στα social media των Αμερικανών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


*Στην κεντρική φωτογραφία καθώς και στην δεύτερη απεικονίζεται ο Τζ. Μάρτιν, ενώ στην τελευταία άλλο περιστατικό και πάλι στο Κεντάκι, με πανομοιότυπη στολή

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης