Περισσότερες από 40 οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 04:00
Περισσότερες από 40 οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία
Νέα σειρά αεροπορικών επιδρομών κατά θέσεων και στόχων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου εξαπέλυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM), το μικτό επιχειρησιακό διοικητήριο του αμερικανικού στρατού που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αμερικανικά και συμμαχικά αεροσκάφη από την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησαν 23 επιδρομές στη Συρία και άλλες 18 στο Ιράκ κατά θέσεων των τζιχαντιστών.

Η Κεντρική Διοίκηση γνωστοποίησε ότι οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία περιελάμβαναν 13 επιθέσεις κοντά στο Κομπανί, την πολιορκούμενη από τους τζιχαντιστές πόλη στρατηγικής σημασίας στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, αλλά και δέκα εναέρια πλήγματα κοντά στο Ντέιρ εζ Ζορ.

Τα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού στο Ιράκ, έκαναν οκτώ εξόδους πλήττοντας θέσεις κοντά στο Μπάιτζι, ενώ οι άλλες επιθέσεις έγιναν σε θέσεις τζιχαντιστών κοντά στη Φαλούτζα, τη Μοσούλη, τη Χαντίθα, το Ραμάντι, την αλ Κάιμ και τη Ρούτμπα όπως ανακοίνωσε η USCENTCOM.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 04:00