ΗΠΑ: Στις αρχές του 2015 η δίκη για τις επιθέσεις στη Βοστόνη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, 05:36
ΗΠΑ: Στις αρχές του 2015 η δίκη για τις επιθέσεις στη Βοστόνη
Αμερικανικό δικαστήριο στη Βοστόνη ενέκρινε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του ύποπτου για τη φονική βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης, Τζοχάρ Τσερνάεφ, αλλά απέρριψε το δεύτερο και κυριότερο αίτημα των συνηγόρων να μετατεθεί σε άλλη πόλη η εκδίκαση της υπόθεσης, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η έναρξη της δίκης τελικά μετατέθηκε για τις 5 Ιανουαρίου του 2015 από την αρχική ημερομηνία στις 3 Νοεμβρίου μετά από το αίτημα της υπεράσπισης για χρονική καθυστέρηση, μετέδωσε η εφημερίδα The Boston Globe.

Ωστόσο, ο δικαστής αρνήθηκε να μεταθέσει και την έδρα της ακροαματικής διαδικασίας εκτός Βοστόνης όπως ήταν το αίτημα της υπεράσπισης η οποία επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι θα είναι αδύνατο να βρεθεί μια αμερόληπτη επιτροπή ενόρκων στη Βοστόνη, λόγω της έντονης κάλυψης του γεγονότος από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Τζοχάρ Τσερνάεφ κατηγορείται ότι σε ηλικία 19 ετών μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Ταμερλάν τοποθέτησαν δύο ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στη γραμμή του τερματισμού του περίφημου μαραθωνίου της Βοστόνης τον Απρίλιο του 2013. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι ακρωτηριάστηκαν από τις εκρήξεις. Ο Ταμερλάν Τσερνάεφ έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις.

Ο 21χρονος σήμερα Τζοχάρ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο θανατικής ποινής αν καταδικαστεί.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, 05:36