Η Ιρανή Sakineh Mohammadi-Ashtiani, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία, θα παραμείνει στις φυλακές του Ιράν, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρεσβευτής στην Μπραζίλια, Mossen Saterzadeh, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα να της δοθεί άσυλο στη Βραζιλία.

«Δεν έχουμε καμία επίσημη πρόταση ή προσφορά για να σταλεί η γυναίκα αυτή στη Βραζιλία. Δεν υπάρχει κανένα γραπτό έγγραφο ή κάποια ανταλλαγή εγγράφων», είπε ο πρεσβευτής μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Agencia Brasil».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Saterzadeh υποστήριξε ότι διεπράχθησαν εγκλήματα που θα δικαστούν με βάση τον (ποινικό) κώδικα του Ιράν που ακολουθεί τις ηθικές και πολιτισμικές επιταγές της χώρας. «Η διαδικασία αφορά τους Ιρανούς. Γιατί θα πρέπει να αφορά άλλες χώρες;», διερωτήθηκε.

Η καταδίκη της 43χρονης γυναίκας έχει κινητοποιήσει μια μεγάλη διεθνή εκστρατεία για τη σωτηρία της.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Luis Ignacio Lula Da Silva, πρότεινε στις 31 Ιουλίου να παραχωρήσει άσυλο στη Mohammadi-Ashtiani, κάτι όμως που δεν δέχονται οι ιρανικές αρχές.

«Σεβόμαστε πολύ τον πρόεδρο Lula. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν ήθελε να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν. Υποκινήθηκε από ανθρωπιστικά αισθήματα», πρόσθεσε ο πρεσβευτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα είχε καταδικαστεί το 2006 επειδή είχε παράνομη σχέση με δύο άνδρες μετά το θάνατο του συζύγου της, αλλά επίσης και για φόνο και άλλα εγκλήματα.

Η εκτέλεσή της έχει προσωρινά αναβληθεί αλλά οι ιρανικές αρχές δεν έχουν άρει τη θανατική καταδίκη.

Διαβάστε επίσης:

Μίλησε η Ιρανή που έχει καταδικασθεί σε λιθοβολισμό, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 15:46

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης