"Υπαρκτή απειλή το ΝΑΤΟ" για τη Ρωσία

"Υπαρκτή απειλή το ΝΑΤΟ" για τη Ρωσία
«Σοβαρή απειλή για τη Ρωσία» εξακολουθεί να συνιστά το ΝΑΤΟ και η διεύρυνσή του προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ.

«Αμφιβάλλουμε βαθιά ότι η θέση μας θα είναι περισσότερο σίγουρη με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Πατρούσεφ. «Το ΝΑΤΟ αντιπροσωπεύει για εμάς μια απειλή και μάλιστα μια αρκετά σοβαρή απειλή», πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ επικύρωσε ένα νέο στρατιωτικό δόγμα, που θέτει το ΝΑΤΟ πρώτο μεταξύ των απειλών κατά της ασφάλειας της Ρωσίας. Στο έγγραφο καταγγέλλεται η προσέγγιση στα ρωσικά σύνορα της «στρατιωτικής υποδομής των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα μέσω της διεύρυνσης του συνασπισμού».

Ο Πατρούσεφ κατηγόρησε τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι εξόπλισαν τη Γεωργία πριν από τον «πόλεμο αστραπή» ανάμεσα στη Μόσχα και την Τιφλίδα, τον Αύγουστο 2008, για να προετοιμάσουν μια επίθεση εναντίον των αυτονομιστικών περιφερειών της Νότιας Οσσετίας και της Αμπχαζίας.

«Σας εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι ο εξοπλισμός της Γεωργίας συνεχίζεται. Γιατί; Με ποιο σκοπό; Θέλουν μια νέα επίθεση; Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να επιτεθούμε», πρόσθεσε ο Πατρούσεφ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010, 13:59