Στα τραύματά του μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, που διέλυσαν κινητοποιήσεις εμπνευσμένες από εκείνες στη γειτονική Αίγυπτο, υπέκυψε σήμερα ένας φοιτητής, σύμφωνα με μαρτυρίες διαδηλωτών στο Σουδάν.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονταν ως αργά το βράδυ της Κυριακής, καθώς φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Χαρτούμ υπέστησαν ξυλοδαρμούς και απωθήθηκαν με τη χρήση δακρυγόνων, για να επιστρέψουν στους κοιτώνες τους. Σύμφωνα με ακτιβιστές, τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν ότι δυνάμεις της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν περικυκλώσει πανεπιστήμια στο Χαρτούμ και άλλες πόλεις του Σουδάν τη Δευτέρα. «Είσαι ο μάρτυράς μας Μοχάμεντ Αμπντελραχμάν» έγραψαν στο Facebook ακτιβιστές που ανήκουν σε μια ομάδα που αποκαλείται «Νεολαία για την Αλλαγή», αριθμεί 16.000 μέλη και καλεί να τερματιστεί η διακυβέρνηση της χώρας από τον πρόεδρο Όμαρ Χάσαν αλ Μπασίρ.

Τρεις από τους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι ο Αμπντελραχμάν, φοιτητής στο πανεπιστήμιο Όμντουρμαν Αχαλίγια, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν την Κυριακή και ετάφη, ενώ το Πανεπιστήμιο έχει διακόψει τη λειτουργία του επ’ αόριστον.

«Ιατρικές πηγές μάς επιβεβαίωσαν ότι ο φοιτητής υπέκυψε χθες στα τραύματα που του προκάλεσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας» δήλωσε ο Γιάσερ Αρμάν, στέλεχος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Κινήματος του Σουδάν (SPLM), του κύριου κόμματος του Νότιου Σουδάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης