«Υποκριτική η πρόταση Άσαντ»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013, 14:34
«Υποκριτική η πρόταση Άσαντ»
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ κατηγόρησε σήμερα τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για υποκρισία και είπε ότι η έκκληση που απηύθυνε νωρίτερα, για την εφαρμογή ενός ειρηνευτικού σχεδίου με στόχο τον τερματισμό του εμφυλίου, δεν θα ξεγελάσει κανέναν.

«Η ομιλία του Άσαντ είναι παραπάνω από υποκριτική. Οι θάνατοι, η βία και η καταστολή που σημειώνονται στη Συρία είναι δικό του δημιούργημα. Οι κενές υποσχέσεις για μεταρρύθμιση δεν ξεγελούν κανέναν» έγραψε ο Χέιγκ στο Twitter.

Από την πλευρά της, η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Κάθριν Άστον δήλωσε σήμερα ότι ο Σύρος πρόεδρος θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία ώστε να επέλθει μια πολιτική λύση για τον τερματισμό του πολέμου.

Η αντίδραση αυτή αφορά τη δήλωση του Άσαντ ότι δεν θα διαπραγματευτεί με τις δυνάμεις που επιχειρούν την απομάκρυνσή του.

«Θα εξετάσουμε προσεκτικά αν υπάρχει κάτι νέο στην ομιλία, αλλά διατηρούμε τη θέση μας ότι ο Άσαντ πρέπει να παραιτηθεί και να επιτρέψει την πολιτική μετάβαση» δήλωσε εκπρόσωπος της Άστον.

Διαβάστε επίσης: Παραχωρήσεις από τον ο Άσαντ

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013, 16:20