Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στο Παρίσι, παρά τη δικαστική απόφαση για αναστολή του μέτρου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 18:30
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στο Παρίσι, παρά τη δικαστική απόφαση για αναστολή του μέτρου

Η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική στο Παρίσι στους εξωτερικούς χώρους και ειδικότερα στα πιο πολυσύχναστα μέρη της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου σχηματίζονται ουρές αναμονής, όπως στα τουριστικά αξιοθέατα.

Μια νέα διαταγή εκδόθηκε, σήμερα, από την αστυνομία της πόλης μετά την απόφαση που ελήφθη την Παρασκευή από διοικητικό δικαστήριο να ανασταλεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το κείμενο «επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας», ιδίως στα μέρη όπου «η πυκνότητα του πληθυσμού δεν εγγυάται, χωρίς τη χρήση της μάσκας, τη σωστή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης», διευκρινίζεται σε δελτίο Τύπου που ανήρτησε στο Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, Ντιντιέ Λαλμάν.

Η υποχρέωση χρήσης της μάσκας επιβάλλεται, επομένως, στις αγορές, τις υπαίθριες αγορές, στα παζάρια, στις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις με τη συμμετοχή «10 ή περισσότερων ατόμων», στις στάσεις των λεωφορείων, του τραμ, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τις εισόδους των εμπορικών κέντρων, έξω από τις σχολικές εγκαταστάσεις και τα πανεπιστήμια στις ώρες προσέλευσης και αναχώρησης του κοινού, έξω από τους πολιτιστικούς χώρους και στις ουρές αναμονής στα μνημεία,.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022, 18:33