Πέθανε την Κυριακή, σε ηλικία 33 ετών, ο δεύτερος ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο, με ύψος 2,42 μέτρα, ο Σαμπάχ Τζαμπάρ Χαντί Αλ Τζιμπουρί από το Ιράκ.

Ο Σαμπάχ Τζαμπάρ Χαντί Αλ Τζιμπουρί κατέληξε από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια εγχείρησης σε νοσοκομείο της Ινδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπου πάω, οι άνθρωποι μου ζητάνε να τους αλλάξω τις λάμπες ή να επισκευάσω τους ανεμιστήρες οροφής» είχε δηλώσει αστειευόμενος σε παλαιότερή του συνέντευξη.

Ο Αλ Τζιμπουρί ήταν μόλις έναν πόντο πιο κοντός από τον υψηλότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Τούρκο Σουλτάν Κιοσέ, που είναι 2,43 μέτρα.

Οι γονείς του Αλ Τζιμπουρί είναι φυσιολογικού ύψους, όπως και τα έξι αγόρια αδέλφια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνος άρχισε να γιγαντώνεται μετά την ηλικία των 13 ετών, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον… συγκρατήσουν.

«Χαίρομαι που είμαι αγαπητός στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά» έλεγε στην ίδια του συνέντευξη.

«Όπου πάω, οι άνθρωποι πάντα θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί μου. Εάν μπορούσα να πουλήσω τις φωτογραφίες που μου ζητάνε, θα ήμουν πλούσιος».

Το μόνο του παράπονο από τη ζωή ήταν ότι δεν μπορούσε να βρει μια σύζυγο και να κάνει οικογένεια.

Είχε προσπαθήσει να βρει σύζυγο, κατά προτίμηση μια ιδιαίτερα ψηλή, η οποία θα δυσκολευόταν επίσης να βρει σύντροφο.

«Η γυναίκα των ονείρων μου θα μπορούσε να είναι Γερμανίδα ή Ρωσίδα. Και ξέρω ότι η γυναίκα που ονειρεύομαι δεν υπάρχει στο Ιράκ. Θα είναι ξένη».

Ο Ιρακινός γίγαντας μετέβη στην Ινδία στις 8 Σεπτεμβρίου και η εμφάνισή του είχε αφήσει άφωνους τους Ινδούς, όπως και ότι δεν χωρούσε στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε.

Πηγή: tribune.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης