Τουλάχιστον 20 σιίτες σκοτώθηκαν σήμερα στο Ιράκ από την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου σε χώρο στάθμευσης που χρησιμοποιούν οχήματα που μεταφέρουν σιίτες προσκυνητές από και προς την πόλη Κερμπάλα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και ανέφεραν ιατρικές πηγές.

Από την επίθεση, που σημειώθηκε στις 17:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) στη Μουσαγέμπ, μια κυρίως σιιτική πόλη 60 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 47 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περίοδο αυτή κορυφώνονται οι τελετές για τη θρησκευτική γιορτή του Αρμπάιν, στη διάρκεια της οποίας εκατομμύρια σιίτες προσκυνητές μεταβαίνουν στην Κερμπάλα.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που σημειώνεται στην Μουσαγέμπ, όπου στις 31 Δεκεμβρίου επτά σιιτών, μεταξύ αυτών τρεις γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από την έκρηξη τριών σπιτιών.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως σουνίτες αντάρτες βάζουν συχνά στο στόχαστρό τους σιίτες στο Ιράκ, κυρίως στη διάρκεια θρησκευτικών εορτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον φόβο τέτοιων επιθέσεων 35.000 στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία Κερμπάλα, ενώ έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους σημεία ελέγχου της αστυνομίας τα οποία ελέγχονται και από αέρος, όπως ανακοίνωσαν ιρακινοί αξιωματούχοι.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης