Τρεις Ιρανοί είναι οι βασικοί ύποπτοι στην υπόθεση της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Νέο Δελχί της Ινδίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του εγχώριου Τύπου.

Ειδικότερα η εφημερίδα Τhe Times of India, η οποία επικαλείται πηγές της Αστυνομίας και των υπηρεσιών Πληροφοριών, αναφέρει πως οι τρεις άνδρες εισήλθαν στην Ινδία με τουριστική βίζα και εγκατέλειψαν τη χώρα αυτή μετά την επίθεση, στις 13 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της ινδικής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα προσθέτει ότι «η Αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους», υπογραμμίζοντας πως «τα ονόματά τους θα γνωστοποιηθούν στην ιρανική κυβέρνηση».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα The Indian Express, η Ινδία θα ζητήσει τη βοήθεια της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό των υπόπτων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Αστυνομία του Νέου Δελχί ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός άνδρα που πιστεύεται ότι συμμετείχε στην επίθεση αυτή την οποία το Ισραήλ αποδίδει στο Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ύποπτος αυτός είναι ινδός δημοσιογράφος, ο οποίος εργάζεται για το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ΙRΝΑ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης