Ισπανία: Τρεις πτώσεις τουριστών από μπαλκόνια στις Βαλεαρίδες Νήσους - Ένας νεκρός

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, 05:22
Ισπανία: Τρεις πτώσεις τουριστών από μπαλκόνια στις Βαλεαρίδες Νήσους - Ένας νεκρός

Τρεις τουρίστες έπεσαν από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων τους στο ισπανικό αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων Νήσων τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ τους ένας Βρετανός που έχασε τη ζωή του.

Ο Βρετανός σκοτώθηκε, αφού πήδηξε την Παρασκευή από τον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου του στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μαγκαλούφ, γνωστό για κάθε είδους «κραιπάλη», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Tύπου της ισπανικής αστυνομίας.

Οι Aρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο νεαρός άνδρας «πήδηξε εθελουσίως ή έπεσε κατά λάθος» συμπλήρωσε ο ίδιος, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες.

Επίσης, ένας Γερμανός ηλικίας 35 ετών έπεσε την Πέμπτη από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του ξενοδοχείου του, στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, και τραυματίστηκε σοβαρά, αναφέρει μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, τον άνδρα, που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, τον είχε πάρει ο ύπνος κι αφού ξύπνησε, πήδηξε από το μπαλκόνι.

Επιπλέον, ένας Αυστραλός, γύρω στα 30, τραυματίστηκε σοβαρά, αφού έπεσε από τον δεύτερο όροφο ενός ξενοδοχείου στην πόλη της Ίμπιζα, στην ομώνυμη νήσο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κάθε χρόνο στις Βαλεαρίδες Νήσους καταγράφεται το φαινόμενο των πτώσεων τουριστών από μπαλκόνια.

Ορισμένες εξ αυτών αποδίδονται σε ατυχήματα, όμως σε άλλες περιπτώσεις πρόκειται για το φαινόμενο του balconing, μιας εξαιρετικά επικίνδυνης πρακτικής, αποτέλεσμα συχνά μιας πρόκλησης, κατά την οποία ο τουρίστας πηδάει από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του με στόχο να καταλήξει στην πισίνα ή να φθάσει σε άλλο μπαλκόνι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας έχει αφιερώσει ειδική ενότητα στις πτώσεις από μπαλκόνια στον ιστότοπό του, όπου προειδοποιεί τους τουρίστες που παραθερίζουν στην Ισπανία απευθύνοντας έκκληση να «μην παίρνουν απερίσκεπτους κινδύνους (...) ιδίως υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών».

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, 05:24