Αποπέμφθηκε από την αστυνομία και δικάστηκε από το ισραηλινό δικαστήριο μία αστυνομικός η οποία τον Μάιο του 2018 πυροβόλησε με πλαστική σφαίρα έναν Παλαιστίνιο, παρόλο που ο ίδιος είχε τα χέρια ψηλά, υπακούοντας στις εντολές της.

Συγκεκριμένα, η αστυνομικός και ακόμη δύο συνάδελφοί της κατηγορούνται για παρακώλυση της Δικαιοσύνης επειδή κατέστρεψαν αποδεικτικά στοιχεία και έδωσαν ψευδή κατάθεση στους ερευνητές. Η ίδια χτύπησε με σφαίρα καλυμμένη με πλαστικό την πλάτη ενός Παλαιστίνιου… για να διασκεδάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί είχαν ζητήσει από τον Παλαιστίνιο να επιστρέψει σε ένα σημείο ελέγχου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κοντά στην Ιερουσαλήμ. Όταν χτυπήθηκε από τη σφαίρα, ο Παλαιστίνιος έπεσε στο έδαφος, φωνάζοντας από τον πόνο.

Από μικρή απόσταση οι σφαίρες που είναι καλυμμένες με πλαστικό ενδέχεται να είναι θανατηφόρες.

Το ισραηλινό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ότι απήγγειλε κατηγορίες εναντίον της γυναίκας, μέλους της αστυνομίας συνόρων, η οποία τελικά αποπέμφθηκε από το Σώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο καταγράφεται το περιστατικό, η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ανακοίνωσε ότι αυτό αποδεικνύει «το μέγεθος του τυφλού μίσους και του σιωνιστικού ρατσισμού», καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά των Ισραηλινών στρατιωτών απέναντι στους Παλαιστινίους, «η ζωή και το αίμα των οποίων έχουν καταντήσει διασκέδαση για δολοφόνους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης