Την Τουρκία καταδίκασε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβιγκόρ Λίμπερμαν, για τις πρόσφατες «αντι-ισραηλινές» θέσεις της, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι το εβραϊκό κράτος θα εργαστεί για να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την Άγκυρα.

«Το να λέει κανείς ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις είναι ένοχες γενοκτονίας και να αποκαλεί τις επιχειρήσεις για να προστατευθούν οι πολίτες μας «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» είναι μία σοβαρή αντι-ισραηλινή θέση που δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα», δήλωσε ο Λίμπερμαν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του Αζερμπαϊτζάν Lider.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πρόσφατες αλλαγές οπτικής στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι απροσδόκητες και όχι τελείως σαφείς», δήλωσε ακόμη διαβεβαιώνοντας ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επανέλθουν οι σχέσεις στο παλιό επίπεδο αυξημένης εμπιστοσύνης στο οποίο βρίσκονταν.

Ο Λίμπερμαν άρχισε σήμερα μια τριήμερη επίσκεψη στην πρώην σοβιετική δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν, στενή σύμμαχο της Τουρκίας, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ιλχάμ Αλίεφ. Η Τουρκία θεωρείται από το 1996 περιφερειακή σύμμαχος του Ισραήλ. Όμως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες επιδεινώθηκαν μετά την ισραηλινή επίθεση εναντίον της Γάζας, η οποία επικρίθηκε δριμύτατα από την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης