Ιταλία: Επιχείρηση σύλληψης 24 μελών αποσχιστικής οργάνωσης στο Βένετο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014, 10:18
Ιταλία: Επιχείρηση σύλληψης 24 μελών αποσχιστικής οργάνωσης στο Βένετο
Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα το πρωί η σύλληψη από τις αστυνομικές Αρχές συνολικά 24 μελών αποσχιστικής οργάνωσης της περιφέρειας Βένετο, ενώ, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για την όλη υπόθεση κατηγορούνται άλλα 27 άτομα που δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα.

Η εισαγγελία της πόλης Μπρέσια κατηγορεί τους συλληφθέντες για τρομοκρατική δράση, προσπάθεια ανατροπής του δημοκρατικού καθεστώτος και παράνομη κατοχή όπλων .

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών των καραμπινιέρων, «τα μέλη της οργάνωσης, η οποία εμφανιζόταν με διαφορετικά ονόματα και εμπνεόταν από αποσχιστική ιδεολογία, είχαν σχεδιάσει σειρά ενεργειών, στις οποίες περιλαμβανόταν και χρήση βίας, με στόχο την ανεξαρτησία του Βένετο και άλλων περιοχών από το ιταλικό κράτος».

Μεταξύ των άλλων, η ιταλική δικαιοσύνη προχώρησε και στην κατάσχεση ενός «αυτοσχέδιου τανκ», όπως χαρακτηρίζεται, με το οποίο οι συλληφθέντες σκόπευαν να πραγματοποιήσουν θεαματική επιχείρηση στην πλατεία του Αγίου Μάρκου στην Βενετία.

Σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, η εισαγγελία της Μπρέσια πρόκειται να δημοσιοποιήσει περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τον χαρακτήρα και τους στόχους της αποσχιστικής αυτής οργάνωσης και των μελών της.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014, 10:23