Ιταλία: Η κυβέρνηση Ρέντσι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη γερουσία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 08:09
Ιταλία: Η κυβέρνηση Ρέντσι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη γερουσία
Η κυβέρνηση Ρέντσι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική γερουσία με 173 «ναι» και 71 «όχι». Η ψηφοφορία ήταν συνδεδεμένη με την έγκριση του νόμου για τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλοφίλων, επί του οποίου θα πρέπει να εκφραστεί τώρα και η Βουλή.

Η ψήφος εμπιστοσύνης δόθηκε από τους γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, της Νέας Κεντροδεξιάς και από 18 γερουσιαστές, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το σχέδιο νόμου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που εγκρίθηκε από τη γερουσία δεν προβλέπει τη δυνατότητα της λεγόμενης Stepchild adoption, της υιοθεσίας του παιδιού ενός μέλους του ζευγαριού και από τον σύντροφό του. Παράλληλα, δεν προβλέπεται ούτε η υποχρέωση να παραμένουν πιστοί οι σύντροφοι, όπως προβλέπεται, αντιθέτως, από τον πολιτικό γάμο. Η έγκριση της βουλής, όπου οι Δημοκρατικοί διαθέτουν άνετη πλειοψηφία, θεωρείται τώρα δεδομένη.

«Είναι μια ημέρα η οποία θα μείνει στην ιστορία της χώρας μας. Κέρδισε το θάρρος ενάντια στις διακρίσεις. Κέρδισε η αγάπη» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 08:20