Ιταλία: Στον πόλεμο κατά της μαφίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, 09:02
Ιταλία: Στον πόλεμο κατά της μαφίας
Η ιταλική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί δύο ευρείες επιχειρήσεις κατά της μαφίας στη Ρώμη και την Καλαβρία της Νότιας Ιταλίας.

Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα αφορούσε ανθρώπους που έχουν επιδοθεί σε «παράνομες δραστηριότητες», ενώ στη δεύτερη περίπτωση στόχος ήταν μέλη της Ντραγκέτα στην περιοχή του Καταντζάρο (Καλαβρία), δήλωσε ο Μάριο Βιόλα, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον Βιόλα, 50 εντάλματα σύλληψης είχαν εκδοθεί για καθεμία από τις επιχειρήσεις αυτές. Στην Καλαβρία τα εντάλματα σύλληψης αφορούν επιχειρηματίες, πολιτικούς και δικηγόρους.

Στην Ιταλία τα εντάλματα σύλληψης μπορούν να εκδοθούν εναντίον ανθρώπων που βρίσκονται ήδη υπό κράτηση για άλλα αδικήματα. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο των επιχειρήσεων αυτών.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, περίπου 500 αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες, συμμετείχαν στην επιχείρηση στη Ρώμη, «τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αστυνομική επιχείρηση στην πρωτεύουσα».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013, 09:09