Ιταλία: Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από τις 28 Ιουνίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, 15:41
Ιταλία: Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από τις 28 Ιουνίου

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα ανακοίνωσε ότι από τις 28 Ιουνίου θα πάψει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. «Ξεπερνάμε την υποχρέωση που αφορά τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, σε όλη τη ''λευκή ζώνη'', αλλά πάντα με σεβασμό στα μέτρα που υποδεικνύουν οι ειδικοί» τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

Σημειώνεται ότι από τις 28 Ιουνίου όλη η Ιταλία θα είναι «λευκή ζώνη». Προς το παρόν, όμως, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και σε περίπτωση συνωστισμού, ακόμη και όταν οι πολίτες στέκονται στην ουρά σε ανοιχτούς χώρους.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλεί το ότι 45.753 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και υποδομές στον τομέα της υγείας (γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό) δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Πρόκειται για το 2,36% του συνόλου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Ιταλίας, Φιλίπο Ανέλι, έκανε γνωστό ότι δόθηκαν σαφείς οδηγίες σε όλα τα τοπικά γραφεία του Συλλόγου. Θα πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, μέχρι να τους χορηγηθεί σκεύασμα κατά του κορωνοϊού. Η προσωρινή αυτή παύση από τα επαγγελματικά καθήκοντα θα ισχύει το πολύ μέχρι το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το ιταλικό Υπουργείο Υγείας, με απόφαση που ελήφθη τον περασμένο Απρίλιο, όρισε ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το βοηθητικό προσωπικό έχουν υποχρέωση να εμβολιάζονται κατά του Covid-19.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, 15:45