Καμπότζη: Απελευθερώθηκαν επτά γυναίκες-θύματα trafficking

Καμπότζη: Απελευθερώθηκαν επτά γυναίκες-θύματα trafficking
Επτά νεαρές γυναίκες από την Καμπότζη, που κρατούνταν φυλακισμένες και εξαναγκάζονταν να εκδίδονται εδώ και πολλές εβδομάδες στην Ιαπωνία, απελευθερώθηκαν χάρη σε έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε η μία από αυτές στο Facebook, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Καμπότζης.

Οι 7 κοπέλες ηλικίας 20 ετών παρασύρθηκαν και έπεσαν θύμα ενός ανθρώπου, ο οποίος τις εκπόρνευε αφού τις είχε παρασύρει στην Ιαπωνία με την υπόσχεση ότι θα προσληφθούν και θα παίρνουν υψηλό μισθό σε ένα εστιατόριο στη νήσο Χονσού, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Ο ιδιοκτήτης έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να τους εξασφαλίσει θεώρηση εισόδου στη χώρα και πλήρωσε τα αεροπορικά τους εισιτήρια, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Καμπότζης.

Αλλά μόλις φτάσανε εκεί "τις απείλησε και τις εξανάγκασε να έχουν σεξουαλικές επαφές με πελάτες του εστιατορίου και δεν τους κατέβαλε μισθό", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι κοπέλες, οι οποίες είχαν πάει στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο, κατάφεραν να απελευθερωθούν στα μέσα του Δεκεμβρίου, σημείωσε παράλληλα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Καμπότζης.

Η μία από αυτές, η οποία είχε αρρωστήσει, έχει ήδη επιστρέψει στην οικογένειά της στην Καμπότζη. Οι άλλες θα επαναπατριστούν αύριο.

Η Ιαπωνία αποτελεί εδώ και χρόνια προορισμό των γυναικών από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας που αναζητούν καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ωστόσο πολλές από αυτές πέφτουν θύμα δικτύων παράνομης διακίνησης γυναικών για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των ΗΠΑ για τη μεταχείριση των ανθρώπινων όντων στον κόσμο, η Ιαπωνία παραμένει παρά την πρόσφατη αύξηση στις διώξεις που ασκούνται, μια χώρα προορισμού αλλά και ενδιάμεσο σταθμό του τράφικινγκ.

"Οι παράνομοι διακινητές θέτουν υπό τον έλεγχό τους τα θύματα εκμεταλλευόμενοι τα χρέη τους ή χρησιμοποιώντας την απειλή της βίας ή της απέλασής τους, τον εκβιασμό, την παρακράτηση των διαβατηρίων τους και άλλες μορφές ψυχολογικού καταναγκασμού", αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην έκθεσή του για το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, 05:11