Περισσότεροι από 700 μετανάστες προσπάθησαν, ανεπιτυχώς να φτάσουν στην Ευρώπη, μέσω του βόρειου Μαρόκου την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ επιπλέον 300 επιχείρησαν να εισέλθουν στο ισπανικό θύλακα της Θέουτα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών στο Ραμπάτ, τουλάχιστον επτά μέλη των μαροκινών δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τη διέλευση των μεταναστών κοντά στη Θουέτα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων όπου εκατοντάδες μετανάστες συνελήφθησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θύλακες της Θέουτα στα δυτικά και της Μελίγια στα ανατολικά είναι οι μόνες δύο χερσαίες περιοχές στα σύνορα μεταξύ της Ευρώπης και της Αφρικής. Δύο παρόμοιες μαζικές προσπάθειες μεταναστών να εισέλθουν στο ευρωπαϊκό χώρο είχαν σημειωθεί επίσης στις 17 και 19 Σεπτεμβρίου, όπου περίπου 350 μετανάστες είχαν προσπαθήσει να περάσουν τον θύλακα Ταραχάλ. Επίσης αρκετές προσπάθειες παράνομης διακίνησης μεταναστών έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις ξεσπούν βίαια επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης