Καταδικάζει η Ε.Ε. τις επιθέσεις στη Βαγδάτη

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010, 00:16
Καταδικάζει η Ε.Ε. τις επιθέσεις στη Βαγδάτη
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, καταδίκασε τις σημερινές επιθέσεις αυτοκτονίας κατά αραβικών και ευρωπαϊκών πρεσβειών, ζητώντας από όλα τα ιρακινά κόμματα αυτοσυγκράτηση.

«Η Ε.Ε. καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις με παγιδευμένο αυτοκίνητο που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων και τραυμάτισαν περισσότερους από 200», δήλωσε σε ανακοίνωση Τύπου ο εκπρόσωπος της Άστον, προσθέτοντας τα ειλικρινά συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ιρακινές αρχές.

«Αυτές οι επιθέσεις είναι ενάντιες στον κοινό μας στόχο ενός ειρηνικού, δημοκρατικού και πολυσυλλεκτικού Ιράκ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών, Χοσιγιάρ Ζεμπάρι, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι αυτές οι επιθέσεις φέρουν την σφραγίδα της Αλ Κάιντα.

Βομβιστές αυτοκτονίας εξαπέλυσαν σήμερα επιθέσεις αυτοκτονίας κατά αραβικών και ευρωπαϊκών πρεσβειών, αλλά και της πρεσβείας του Ιράν στη Βαγδάτη. Τουλάχιστον 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτών των επιθέσεων.

Διαβάστε επίσης:


Μακελειό από τριπλή έκρηξη στη Βαγδάτη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Απριλίου 2010, 00:16