Κλείνουν αύριο όλες οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στην Ινδονησία, υπό τον φόβο νέων βίαιων διαδηλώσεων για την επίμαχη αντι-ισλαμική ταινία. «Η πρεσβεία στην Τζακάρτα και οι αντιπροσωπείες στην ανατολική πόλη Σουραμπάγια και στις πόλεις Μεντάν και Μπαλί, στα κεντρικά της χώρας, θα είναι κλειστές λόγω ενδεχόμενων μεγάλων διαδηλώσεων μπροστά από τις εγκαταστάσεις μας» ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία.

Ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους η Παρασκευή, επιλέγεται παραδοσιακά για τη διοργάνωση διαδηλώσεων. Θυμίζουμε ότι η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην πόλη Μεντάν έχει κλείσει από χθες εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης στην πόλη από τις συνεχείς διαδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αρκετών εκατοντάδων ισλαμιστών έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Τζακάρτα, προκλήθηκαν επεισόδια, με τους διαδηλωτές να πετούν βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Από τις βίαιες συγκρούσεις 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Εν τω μεταξύ, κλειστή θα είναι και η πρεσβεία της Γαλλίας, όπως και όλα τα γαλλικά σχολεία και τα μορφωτικά κέντρα – τουλάχιστον σήμερα μέχρι και αύριο – μετά τη χθεσινή δημοσίευση σατιρικών σκίτσων για τον προφήτη Μωάμεθ από το γαλλικό εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo».

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης