Κεμπέκ: Εικόνες από την πύρινη κόλαση

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014, 07:56
Κεμπέκ: Εικόνες από την πύρινη κόλαση
Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στους 10 από την φονική πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας στον Καναδά, ενώ αγνοούνται ακόμη 22 ηλικιωμένοι.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία του Κεμπέκ, Γκάι Λαπουάντ, δήλωσε ότι οι αρχές κάνουν υποθέσεις για το χειρότερο πιθανό σενάριο. «Ωστόσο, δεν πρόκειται να επιβεβαιώσουμε οποιονδήποτε θάνατο έως ότου ανασύρουμε από τα ερείπια όλους τους νεκρούς», είπε ο Λαπουάντ.Εκπρόσωπος του γραφείου του επαρχιακού ιατροδικαστή επιβεβαίωσε ότι έγινε αναγνώριση ενός τρίτου θύματος. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι ταυτότητες δύο νεκρών, ηλικίας 82 και 95 ετών.

Ο Λαπουάντ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η φωτιά προκλήθηκε από τσιγάρο που είχε ανάψει παρανόμως στο δωμάτιό του ένας από τους ενοίκους.Εξαιτίας των μεγάλων ποσοτήτων νερού που ερρίφθησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, ένα παχύ στρώμα πάγου έχει καλύψει τα ερείπια του κτηρίου.Ο Λαπουάντ δήλωσε ότι ο πάγος φτάνει σε ορισμένα σημεία τα 60 εκατοστά πάχους. «Μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να λιώσουμε τον πάγο με τέτοιον τρόπο ώστε να διασφαλίσουμε την ακεραιτότητα των αγνοουμένων και πιθανώς τραυματιών», είπε.

Υπολογίζεται ότι περίπου 50 με 60 ηλικιωμένοι ζούσαν στον οίκο ευγηρίας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014, 08:32