Οι αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί στην Τουρκία για τις μαζικές παραπομπές ως μελών της «τρομοκρατικής οργάνωσης» «FETO» των οπαδών του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ανάγκασε τον Τούρκο πρωθυπουργό Γιλντιρίμ να ανακοινώσει τη δημιουργία «Κέντρων διαχείρισης της κρίσης» σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα κέντρα αυτά θα λειτουργούν υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Παρά τω Πρωθυπουργώ και θα στεγάζονται στα κατά τόπον γραφεία των τοπικών αρχών της χώρας. Εκεί θα υποβάλλουν αιτήσεις «όσοι πιστεύουν ότι απετέλεσαν στόχο πολιτικής δίωξης άνευ λόγου», από την αντι-FETÖ εκστρατεία των τουρκικών αρχών μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος του Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως «εάν έχει γίνει κάτι που ξεπερνά το νόμο στις αντι-FETÖ επιχειρήσεις, θα το κοιτάξουμε, επειδή είναι αδύνατον να είναι επιτυχής κατά 100% παρόμοια επιχείρηση».

Περί τους 16 επιχειρηματίες έχουν συλληφθεί κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην FETÖ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των συλληφθέντων σημαντικών επιχειρηματιών που έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα ως ύποπτοι για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος όντας μέλη της FETÖ ξεπερνά τους 16, αναφέρει τηλεγράφημα του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu Agency.

Στα εντάλματα σύλληψης της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης περιλαμβάνεται των Nejat Güllü και Faruk Güllü τα αδέλφια της γνωστής τουρκικής αλυσίδας παραγωγής μπακλαβά και του προέδρου του Aydınlı Group της αλυσίδας λιανικού εμπορίου Ömer Faruk Kavurmacı.

Συνελήφθησαν ακόμη δύο ναύαρχοι



Στους χιλιάδες στρατιωτικούς συλληφθέντες ανακοινώθηκαν χτες και τα ονόματα δύο ναυάρχων που ήταν καταζητούμενοι ως συμμετέχοντες στην απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης συνελήφθησαν οι υποναύαρχοι Nazmi Ekici, που ήταν διοικητής της ναυτικής βάσης στη Μαρμαρίδα και Hayrettin İmren διοικητής στη ναυτική βάση Gölcük στην περιοχή Tuzla.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Doğan News Agency οι δύο ετοιμάζονταν να διαφύγουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δυο ναύαρχοι είχαν αφήσει μουστάκια και γένια για να κρύψουν την ταυτότητά τους.

Οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν «μετά από ιατρική εξέταση, τους οδήγησαν για ανάκριση» στο Kocaeli.

Πληροφορίες από hurriyetdailynews.com
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης