Κέρι και Λαβρόφ θα συνομιλήσουν για το Χαλέπι ξανά, στο Αμβούργο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, 07:25
Κέρι και Λαβρόφ θα συνομιλήσουν για το Χαλέπι ξανά, στο Αμβούργο
Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είπε ότι θα συνεχίσει σήμερα μια συζήτηση περί των τωρινών συνθηκών στη συριακή πόλη Χαλέπι με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που έκανε χθες στη Γερμανία.

Η σημερινή συνάντηση θα αποτελέσει συνέχεια των συνομιλιών μεταξύ των δύο ανδρών χθες στο Αμβούργο, είπε ο Κέρι σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι με τον Λαβρόβ αντάλλαξαν ιδέες για το Χαλέπι και συμφώνησαν να επεκτείνουν τις συνομιλίες τους.

Σε δηλώσεις του από το Αμβούργο χθες, ο Λαβρόβ είπε ότι η Ρωσία υποστηρίζει την αμερικανική πρόταση για την αποχώρηση των ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι που παρουσίασε η Ουάσινγκτον στις 2 Δεκεμβρίου.

«Επιβεβαιώνω την υποστήριξη της αμερικανικής πρωτοβουλίας που παρουσιάστηκε στις 2 Δεκεμβρίου» είπε ο Λαβρόβ, πριν από τη συνάντησή τους στο Αμβούργο.

Σε συνάντηση στη Ρώμη στις 2 Δεκεμβρίου, ο Λαβρόφ και ο Κέρι ήρθαν σε συμφωνία για ένα σχέδιο που θα επιτρέψει σε όλους τους αντάρτες να αποχωρήσουν από το ανατολικό Χαλέπι.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο της διήμερης συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE). Χθες, η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι ο Λαβρόβ θα είχε διμερείς συναντήσεις με τον Κέρι και με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, 07:39