Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσε η διαδήλωση την οποία διοργάνωσε το αντιρατσιστικό κίνημα «Black Lives Matter», ενώ πραγματοποιήθηκαν και δέκα συλλήψεις.

Ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου έκλεισε με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την αστυνομία, να προκληθούν κυκλοφοριακό κομφούζιο και μποτιλιαρίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ. Τέσσερις εξ αυτών τέθηκαν υπό κράτηση σε ένα αστυνομικό τμήμα στο δυτικό Λονδίνο.

Ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου Μ4 –που συνδέει την πρωτεύουσα με το αεροδρόμιο– άνοιξε εκ νέου, ωστόσο τα προβλήματα στην κυκλοφορία παραμένουν σημαντικά, πρόσθεσε η αστυνομία νωρίτερα, εξηγώντας επιπλέον ότι ειδοποιήθηκε γύρω στις 10.30 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου του Χίθροου, τον οποίο επικαλείται το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΑ, η κινητοποίηση δεν εμπόδισε εντούτοις τους επιβάτες να επιβιβαστούν στην ώρα τους στα αεροπλάνα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κίνημα «Black lives matter» είχε απευθύνει κάλεσμα από χθες στους πολίτες προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια σειρά διαδηλώσεων στη Βρετανία σήμερα, με σύνθημα «nationwide #shutdown» (Ας κλείσουμε την χώρα) στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σήμερα, Παρασκευή 5 Αυγούστου, συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τον θάνατο του Μαρκ Ντάγκαν, που σκοτώθηκε το 2011 από αστυνομικούς, που τον παρακολουθούσαν. Ο θάνατός του είχε πυροδοτήσει ταραχές σε πολλές πόλεις της Βρετανίας.

Η αστυνομία του Ουέστ Μίντλαντ (κεντρική Βρετανία) γνωστοποίησε επιπλέον ότι συνέλαβε έναν άνδρα και τέσσερις γυναίκες καθώς έκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο στη νοτιοανατολικό Μπέρμιγχαμ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, διαδηλωτές ξάπλωσαν επίσης στις ράγες του δικτύου τραμ στο Νότιγχαμ (κεντρική Βρετανία), αποκλείοντας την κυκλοφορία.

Το «Black lives matter» ανακοίνωσε επίσης ότι θα πραγματοποιήσει διαδηλώσεις από τις 22.00 ώρα Ελλάδας στο Λονδίνο, το Νότιγχαμ και το Μάντσεστερ (βόρεια).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης